Адвокат на ЦСКА ще брани щангистите


Адвокат на ЦСКА ще брани щангистите
Снимка: Getty Images/Guliver

1559 0

Бившият адвокат на ЦСКА Борис Колев, който работеше главно по международните дела на "червените", ще се бори за хванатите с допинг национали по щанги, информира "24 часа".

Днес към Будапеща тръгват обясненията на състезателите, които дадоха положителни проби за станозол. Всичките са написани лично, като преводите на английски са заверени от заклет преводач и консултанските служби.

Състезателите твърдят, че са невинни и няма как да са знаели за хранителната добавка, с която изгоряха. Всички са категорични, че става въпрос за грешка при производството. Препаратът е бил използван 10 дни от състезателите. Според последните методи, които се използват в Кьолн, станозолът се хваща 6 месеца след употребата му.

Така няма треньор на света, който да започне да зоби състезателите си толкова кратко време преди състезание.

След като получи обяснения, международната федерация трябва да направи и изслушване. До този момент трябва да са ясни и резултатите от вторите проби.

Проблем обаче е тежкият календар на международната федерация в този момент. Сега цялото ръководство е на световното в Перу. След това всички се местят в Грузия, където стартира европейското първенство. Сбирката на управата на континенталната федерация и тази на световната е изместена за 16 април. Това означава, че изслушване ще има най-вероятно през май, пише изданието.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички