Сребро, шанс за бронз и 2 финала в женската ни борба на Евро 2022


Сребро, шанс за бронз и 2 финала в женската ни борба на Евро 2022
Снимка: Lap.bg

1706 0

Тайбе Юсеин и Евелина Николова се класираха за финалите в своите категории на Европейското първенство по борба в Будапеща. Утре двете ще излязат в спор за титлите от надпреварата в унгарската столица.

В категория до 62 килограма бронзовата медалистка от Олимпиадата в Токио Юсеин победи Наталия Кубати от Полша с 10-0. На четвъртфиналите Тайбе срази с 9:0 Ягмур Чакмак (Турция), а в утрешния финал тя ще се изправи срещу германката Луиза Нимеш.

При 57-килограмовите Николова надви туркинята Елвира Камалоглу с 6-2 и ще спори за златото с Алина Акобия от Украйна. В първия си мач днес Николова тушира унгарката Тамара Дола.

В категория до 65 килограма София Георгиева загуби полуфиналната си среща с украинката Тетяна Рижко с 0-4. Утре тя ще се бори за бронзовия медал с Крижта Инче от Румъния.

При до 50-килограмовите Миглена Селишка не успя да спечели титлата от Европейското първенство по борба в Будапеща. Тя загуби във финала на категория до 50 килограма.

Селишка започна добре отлично битката си с туркинята Евин Явуз и рано натрупа две точки преднина, но след това бе изненадана от съперничката си и бе туширана. По този начин Селишка приключва участието си в унгарската столица със сребро, като това е четвъртият медал за България от турнира. По-рано при свободняците Ахмед Батаев спечели сребро, а Георги Вангелов и Рамазан Рамазанов - бронз.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички