Жалко! Ахмед Батаев не успя да спечели титла за България на Европейското по борба в Будапеща


Жалко! Ахмед Батаев не успя да спечели титла за България на Европейското по борба в Будапеща
Снимка: Оф. сайт на БФБорба

2043 0

Жалко! Ахмед Батаев не успя да спечели първа титла за България на Европейското първенство по борба в Будапеща. Натурализираният чеченец загуби спора за златото срещу турчина Фейзулах Актюрк в категория до 92 кг и се задоволи със сребърния медал.

Националът ни не успя да се справи със съперника си, който е и настоящ европейски шампион до 23 год от първенството в Пловдив, проведено преди около месец. Турчинът стигна до успеха с 6:1.

Първата точка за Актюрк дойде заради пасивност на Батаев. След това атака на турчина му донесе и втора. Схватката продължи по същия начин, след като нашият борец така и не успя да пробие защитата на Актюрк, а и беше прекалено пасивен. Турчинът стигна до 6:0, след което Батаев спечели своята първа и единствена точка.

Сметката на България на шампионата набъбна до общо три медала след среброто на Батаев, което е първо за страната ни в унгарската столица. Преди него две бронзови отличия завоюваха Рамазан Рамазанов и Георги Вангелов.

Първият спечели медала си вчера при 70-килограмовите, а днес Вангелов го грабна в категория до 61 кг. И трите отличия са в свободния стил.

Ето коя наша националка също ще спори за европейската титла.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички