Спортният талант на "Еврофутбол" Тихомир Иванов спечели сребро в Марсилия


Спортният талант на "Еврофутбол" Тихомир Иванов спечели сребро в Марсилия
Снимка: Sportlive.bg

1123 0

Спортният талант на „Еврофутбол“ Тихомир Иванов спечели сребърен медал на турнира Meeting Pro Athle Tour в Марсилия, след като преодоля 226 см в коронната си дисциплина скок на височина. 24-годишният плевенчанин започна с успешни опити на 210 и 215 см, но грешки на 219 и 223 см му попречи да грабне победата. Първи, с същия резултат, е пуерториканецът Луис Кастро Ривера. Трети е британецът Том Гейл, който преодоля отново 226 см, но от третия път. След като отново изравни най-доброто си постижение за годината, Тихомир ще участва на 38-та лятна Универсиада, която започва на 6-ти юли в Неапол.

Друг спортен талант на „Еврофутбол“- Нургюл Салимова се класира 4-та на силния турнир по шахмат – Академия Белград (24.06 – 01.-7.2019 г.), в която тя участва след специална покана от организаторите. Със спечелените 6,4 точки 16-годишната българка покри последната норма за международен гросмайстор при мъжете.

Още един талант на българския букмейкър, макар и в зимните спортове, не спира с участието си в състезания и през лятото. Любомир Калчев, който докато се готви за старта за сезона по шорттрек, участва на състезанието „Витоша 100“ с велосипед. 15-годишният ни състезател завърши на престижното 50-о място от 3000 участници, като преодоля разстоянието от 100 км в пресечена местност за 5:51.10 ч. Любомир се подготвя в Несебър, след което ще се качи на високопланинската база на Белмекен. "Еврофутбол“ пожела успех на всички Спортни таланти.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички