Спортният талант на "Еврофутбол" Тихомир Иванов е трети в Гран при в Осака


Спортният талант на "Еврофутбол" Тихомир Иванов е трети в Гран при в Осака
Снимка: Getty Images/Guliver

1203 0

Спортният талант на „Еврофутбол“ – Тихомир Иванов, спечели трето място в скока на височина в първия си старт за летния сезон. На турнира от сериите Гран при в Осака, Япония 24-годишният плевенчанин преодоля 220 см. Преди него са единствено двама представители на домакините - Наото Тобе с 227 см, и Такаши Ето с 224 см.

Още трима от Спортните ни таланти спечелиха сребърни и златни отличия през уикенда. Иван Банчев грабна сребърен медал на Европейската купа по стрелба с лък, която се проведе от 13-и до 19-и май в Катез, Словения в категория кадети олимпийски стил. 17-годишният русенец загуби финала със 7 точки от германеца Флавио Шилп, въпреки отличните си стрелби преди това.

Началото на състезанието започна при доста променливи метеорологичните условия - едва 7 градуса, вятър и дъжд, а финалите бяха при слънчево и спокойно време. Иван преодоля квалификациите с 5-ти резултат и 645 точки. В първия елиминационен кръг – 1/16- финалите, той победи британеца Дан Томсън, след което на 1/8-финалите и на ¼-финалите надделя над украинците Максим Борик и Остап Слипетц. Иван бе безпогрешен срещу руснака Осоров на полуфинала, който е първи в ранглистата. Следващото състезание на талантливият ни стрелец е Хюндай Световна купа за мъже и жени в Анталия, Турция от 20-ти до 26-и май.

В събота, 18.05.2019 г. две от нашите таекуондистки – Радина Борисова и Александра Георгиева, спечелиха златните отличия от турнира „Херея Трофи“. Радина изигра две срещи. В първата направо размаза представителка на Гърция с 33:2, а втората надделя над сръбкиня с 6:3. Александра Георгиева, пък е първа при кадетите. Отново гъркиня бе първата й съперничка, като я надигра с 9:5. Във втората Алекс победи с 10:1 и прекратяване на мача срещу сръбкиня, а на финала победи с 22:2 българка!

Чихаела Чепишева достигна до ¼-финалите на сингъл при девойките на международния турнир по бадминтон за юноши и девойки Adria International който се състоя от 17-и до 19-ти май в град Опатия, Хърватска. Надпреварата е и кръг от европейската верига. В спора за влизане при медалите 14-годишната Михаела загуби с 0:2 гейма от Елисавета Баранова. Следващият й турнир е в Полша от 24-и до 26-и в Полша.

„Еврофутбол“ желае много успехи на Спортните си таланти!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички