Кошмар за български олимпиец! Пропуска целия сезон


Кошмар за български олимпиец! Пропуска целия сезон
Снимка: Getty Images/Guliver

1389 0

Тихомир Иванов ще пропусне целия летен сезон в леката атлетика, след като е претърпял операция в клиника в Истанбул. Финалистът от световното първенство в скока на височина получи травма на бедрото на Световното първенство в Лондон.

"Вследствие на травмата на бедрото, която Тихомир получи на шампионата на планетата в Лондон, се е получил проблем и на залавното място на четириглавия бедрен мускул. Лекарите заздравиха това място и от първия ден на операцията миналия петък Тихомир вече ходи. Предстои му месец възстановяване в клиниката в Истанбул и от септември започваме подготовка на пълни обороти. Имам огромни гаранции от лекарите, че това ще може да стане без проблем", сподели треньорът на атлета Георги Гетов.

Иванов е имал болки още от зимния сезон - две седмици преди националния шампионат в зала. Вариантите пред него са били два - пълна почивка, която не дава гаранции, че болката няма да се появи отново, а вторият вариант е бил заздравяване на залавното място на мускула с артроскопска интервенция, което би означавало и окончателно решение на проблема. Тихомир и треньорът му се спряли на пълното излекуване.

"След консултацииите и прегледите нямахме избор и просто действахме - сподели Тихомир. - Не ми се скачаше по 220-225 см. Това щеше да е максимумът."

Иванов няма да участва на Европейското първенство през август в Берлин.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички