Спортният министър обеща драконовски мерки за средствата, които ММС отпуска


Спортният министър обеща драконовски мерки за средствата, които ММС отпуска
Снимка: БГНЕС

508 0

"Ще предприемем драконови мерки за контрол на всички средства, които министерството отпуска". Това заяви спортният министър Димитър Илиев пред БНТ. Той взе отношение по корупционния скандал със сина на треньора Иван Иванов, който е експерт в ММС, и самия Иванов, във връзка с подкуп, поискан от президента на Българска федерация по вдигане на тежести Ариф Маджид. Прокуратурата вече повдигна обвинение на Иванов и Иванов-младши.

"Съжалявам, че в такова хубаво предаване трябва да започнем с нещо толкова негативно, но същевременно и се радвам, че стана така. От първия ден аз и моят екип в министерството имаме пълна непоносимост към корупцията. Тези хора, които са свикнали да им минават номерата в миналото, трябва да знаят, че това вече няма да е така.

Фактът, че човек в спортното министерство е направил такава мръсна схема, е показателен, че има нужда от промени. Това няма нужда да го коментираме (б.ред - уволнението на Иванов-младши), но означава, че ние ще направим промени, които да сведят до минимум подобни намеси.

Ние работим на програмен принцип. В случая разчитаме експертите да са с висок морал и ценностна система, но както виждаме, не всички ги притежават", заяви Илиев. А ето какво каза Илиев за скандала по-рано. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички