Официално: България най-сетне има нов постоянен министър на спорта - Димитър Илиев


Официално: България най-сетне има нов постоянен министър на спорта - Димитър Илиев
Снимка: БГНЕС

2113 0

На днешната дата - 06.06.2023 г., в парламента бе сложен край на политическата криза, която продължаваше три години. Кабинетът "Денков-Габриел" бе приет от 49-ото Народно събрание.

Така вече отново ще има редовно правиелство в България, след като през юни миналата година бе свален кабинетът "Петков", който управлява по-малко от една година. След него последваха поредица предсрочни избори, безплодни парламенти и служебни правителства на президента Румен Радев.

Това вече официално значи, че България има и своя нов министър на младежта и спорта. Това е Димитър Илиев, който е част от коалицията "Продължаваме промяната-Демократична България".

Кой е Димитър Илиев - новият министър на младежта и спорта в България?

Димитър Илиев е бивш рали състезател. Ставал е национален шампион на България осем пъти, като може да се похвали и с това, че е единственият българин, който печели три пъти най-престижното автомобилно състезание у нас - Рали България.

Неговата професионална кариера в спорта продължава от 1994 година до 2013 година, когато приключва с него и се отдава на преподавателска дейност. Доцент доктор Димитър Илиев е преподавател в катедра "Технически и ледени спортове" в НСА "Васил Левски" - сектор "Автомобилен и мотоциклетен спорт".

През годините в негова лична кауза се превръща и пътната безопасност, като е експерт в тази област.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички