Радост в Габрово! ММС дава 250 000 лева за ремонт на стадион "Христо Ботев"


Радост в Габрово! ММС дава 250 000 лева за ремонт на стадион "Христо Ботев"
Снимка: fcyantra.bg

1313 0

Община Габрово ще обнови трибуните на местния стадион "Христо Ботев" с бюджет от 249 055 лева, които ще бъдат осигурени от Министерството на младежта и спорта! Новината бе съобщена от Миглена Въгленова, която работи в отдел "Протокол и връзки с обществеността".

"Съгласно договора за финансиране, средствата се отпускат безвъзмездно на Община Габрово по Наредба № 4 на ММС за изграждането и обновяването на спортни обекти - държавна и общинска собственост. Предстои през 2023 година да се проведе процедура за избор на изпълнител на ремонтните дейности", каза Въгленова, цитирана от "BTA" и след това поясни:

"Предвижда се да бъдат монтирани 3 300 нови седалки с облегалки в бяло и зелено, които ще заменят старите и амортизирани седящи места. Съществуващата метална конструкция ще бъде подновена и ще бъдат доставени нови стоманени шини за закрепване в два от централните сектори".

*След влизането на Общинския футболен клуб "Янтра" в професионалния футбол, Община Габрово подмени част от седалките на стадиона, за да е изпълнено изискването от минимум 800 броя за лицензиране на спортното съоръжение от БФС. Стадионът е в експлоатация повече от 60 години и разполага с близо 12 000 седящи места.

Новите трибуни ще допълнят цялостния вид на обекта, чиято модернизация започна с обновяването на футболния терен и откритата лекоатлетическа писта, реализирано с финансовата подкрепа на спортното ведомство. В момента Янтра е на 14-то място във Втора лига с актив от 19 точки след 17 изиграни мача (11:15 голова разлика).

*Още новини за български футбол четете в SPORTLIVE.BG!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички