Случайният начин, по който Карлос Насар се озовал в залата и "палавото" му минало (ВИДЕО)


Случайният начин, по който Карлос Насар се озовал в залата и "палавото" му минало (ВИДЕО)
Снимка: БОК

5893 0

Карлос Насар - новият световен шампион по вдигане на тежести, с който България се гордее. 17-годишният роден състезател дори записа и изумителен световен рекорд - 208 килограма при изтласкването. А всичко за него е започнало толкова случайно - просто се озовал в залата, търсейки своя братовчед.

"Съвсем случайно се озовах в залата, аз търсех братовчед си, заради него влязох. Треньорът ми каза да хвана лоста. Илиян Илиев е моят личен треньор, който ме е учил да хващам лоста. Първо лоста да вдигам, после нагоре. Това са първите ми стъпки към успеха" - разказва той пред "Спортната джунгла".

Оказва се, че като по-малък той имал и проблеми с дисциплината. Насар е бил гонен от личния си треньор Илиян Илиев, защото не го слушал и си играл с... котка. От националния отбор също е бил гонен заради лоша дисциплина през 2019 година. Все пак тийнейджърът признава, че вече е пораснал и оставил тези неща зад гърба си.

"Не на първа тренировка, впоследствие ме изгони, но се сдобрихме. Той все пак е треньор, трябва да вдъхва респект на състезателите, за да го слушат, да няма грешки по-нататък" - коментира той случая с Илиян Илиев, след което разказа и за изгонването от националния отбор:

"За качването на покрива не ме е гонил, бях изгонен за лоша дисциплина през 2019 година, мисля. Понякога имам такива периоди, в които ми се излиза повече. Все пак трябва да стискаме зъби и когато се подготвяме за някъде, да сме стриктни. Вече съм ги израснал тия неща, гледам да не повтарям грешките си".

Вижте повече за това кой е 17-годишният Карлос Насар - "БГ Херкулес", сторил немислимото и донесъл дългоочаквано злато на България.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички