Героят Карлос Насар сподели: Защо сравненията с Наим Сюлейманоглу му вредят? (ВИДЕО)


Героят Карлос Насар сподели: Защо сравненията с Наим Сюлейманоглу му вредят? (ВИДЕО)
Снимка: Ilian Telkedzhiev LAP.bg

14089 0

Карлос Насар е най-нашумялото име в българския спорт в последните часове, а тепърва в бъдещето се надяваме и вярваме, че ще е сред най-популярните и в световен мащаб. 17-годишният състезател по вдигане на тежести спечели първа световна титла за България в този спорт от 14 години насам (от 2007 година).

Освен това той постави изумителен световен рекорд от 208 килограма при изтласкването. По-рано през тази година дебютира при мъжете и взе сребро на Европейското първенство, но признава, че е искал златото и че не го е постигнал заради глупава грешка, която няма да допуска отново.

Преди да участва на Световното Насар даде интервю за "Спортната джунгла". В него той бе запитан за сравненията с великия Наим Сюлейманоглу и призна, че всъщност те доста тежат.

"Наистина доста тежат сравненията с Наим Сюлейманоглу, защото хората имат много големи очаквания към теб. И ако има такъв момент, в който ти не можеш да ги оправдаеш, започват нападки и не е приятно. На мен подобрените рекорди ми дават самочувствие, дават ми надежди" - сподели Насар.

След това се върна към разочарованието от Европейското:

"Дебютирах при мъжете на Европейското, очаквах да взема медал, но мислех, че ще е златен. Това си беше моя грешка. Когато изпуснах втория си опит на изхвърляне, надявам се да не повтарям стари грешки. Не останах много доволен от среброто. То не е малко постижение, но бях там за златото и бях разочарован.

Това ще ми бъде обица на ухото, да не правя такива елементарни грешки. Това ми бе първото първенство за мъже и всички имаха много големи очаквания към мен, а това си тежи на един спортист" - сподели тийнейджърът.

Вижте повече за това кой е 17-годишният Карлос Насар - "БГ Херкулес", сторил немислимото и донесъл дългоочаквано злато на България.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички