Сложно ли е да си вратар? Издание в САЩ определи петте най-трудни позиции в спортовете (КЛАСАЦИЯ)


Сложно ли е да си вратар? Издание в САЩ определи петте най-трудни позиции в спортовете (КЛАСАЦИЯ)
Снимка: Getty Images / Колаж: SportLive

529 0

Популярното американско издание "Complex", с милиони последователи в социалните мрежи, пише по най-различни теми, включително и спортни. Наскоро те публикуваха своя собствена класация, която изненада редица фенове. В настоящия материал ще Ви представим топ 5 на най-трудните позиции в професионалните спортове според гореспоменатата медия.

5. Куортърбек (американски футбол)

Великата американска игра определено не е сред най-популярните у нас, но изисква сериозни физически габарити, за да се спортува активно. Позицията на плеймейкър там се заема от куортърбек. В съвременната игра той трябва да притежава височина, сила, скорост и висок коефициент на интелигентност, тъй като се налага да запомни над 300 игрови схеми, когато повежда своя тим в атака.

4. Вратар (футбол)

Стражът във футбола трябва да е на четири очи постоянно. Разбира се, неговата задача е да предотвратява голове в своята врата, а това не е никак лесно, когато се охранява такава - дълга над 7 метра. Напрежението се покачва още повече, когато заговорим за изпълнения на дузпи, когато вратарят се превръща в абсолютна опора на своя отбор.

3. Питчър (бейзбол)

Без значение какви са обстоятелствата, един питчър трябва да е готов да понесе своя отбор на раменете във всеки един момент. Всъщност някои твърдят, че това може да е най-напрегнатата позиция във всички спортове. Изисква се огромна концентрация и точност, от която зависи как един тим ще завърши сезона и каква ще бъде неговата успеваемост.

2. Корнърбек (американски футбол)

Тази позиция, когато заговорим за игра в защита, е може би една от най-трудните в спорта. Съвременният корнърбек трябва да притежава огромна скорост, която да му позволи да преследва противниковите рисийвъри, които също не са никак бавни. Височината, IQ-то и завишената атлетичност също са голям бонус в играта в защита.

1. Кетчър (бейзбол)

Кетчърите трябва да стоят клекнали в продължение на девет ининга, като в същото време те са задължени да улавят топки, които летят към тях със скорост от 120 до 160 км/ч. Далеч не е само това обаче - позицията притежава и стратегически аспект, а именно - всеки един кетчър трябва да бъде готов и да предвиди в коя зона ще бъде подадена всяка следваща топка.

ВИЖТЕ ОЩЕ: История от Острова трогна феновете на всички спортове.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички