След последното място във финала на Европейското: Мицин е доволен, но каза каква критика очаква от треньора


След последното място във финала на Европейското: Мицин е доволен, но каза каква критика очаква от треньора
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

512 0

Един от най-добрите ни плувци – Петър Мицин, остана последен на първия си финал при мъжете. 18-годишният ни талант финишира 8-ми на финала 200 метра бътерфлай на Европейското първенство по плуване в малък басейн, което се проведе в Отопени, Румъния

Той изрази мнението си след края на финала. 18-годишният велинградчанин все пак обяви, че резултатът му е задоволителен.

МНЕНИЕТО НА МИЦИН

"Резултатът, който показах, е доста задоволителен. Знаех, че мога да се представя по-добре, но умората си каза думата. Последните метри идват доста тежки. Ще има още неща, по които да работим, като обръщания, подводни. Хубаво е, че има върху какво да се работи, за да подобрим резултатите.

Конкуренцията е доста силна, вече виждам какво е да се състезаваш с едни от най-добрите плувци в света, не само в Европа. Тепърва ще трупам опит при мъжете. Чувствам се доста добре в тази дисциплина, може би я предпочитам пред 200 метра кроул. На кроул също се чувствам добре, но може би на по-дългите дисциплини като 400 метра.

Да се чувствам силен при мъжете не бих казал точно, защото са по-опитни от мен. Но това не означава, че не мога да се изправя срещу тях и да покажа какво мога.

Ще участвам на Световното първенство в Доха, като там може би ще плувам 400 метра и 800 метра свободен стил. Не съм сигурен за делфин, но ще видим. Това са ми дисциплините - кроул и делфин. Кроул на средна и дълга дистанция.

Гледам да запазя спокойствие, да си почивам от всякакви било то дисциплини, стартове. Много се натрупва - три пъти да изплуваш 200 метра делфин. Гледам да се съсредоточавам върху това, което ми е дадено като задача от треньора.

Очаквам да чуя от треньора (бел. ред. Николай Вакареев) как на последните метри съм се схванал, което е напълно нормално. Пак казвам, делфинът е доста тежка дисциплина“, заяви Мицин.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички