След много здрава битка Багата загуби от Сакай след разединено съдийско решение


След много здрава битка Багата загуби от Сакай след разединено съдийско решение
Снимка: Getty Images/Gulliver

2431 0

Благой Иванов - Багата, за съжаление, загуби за втори пореден път след разединено съдийско решение с 30:27, 28:29, 28:29 на галавечерта UFC Fight Night 176 от бразилската звезда в тежка категория Аугусто Сакай.

Битката между двамата бе равностойна, като в първия рунд Багата нанесе няколко удара в главата на съперника си, който разчиташе предимно на кикове. Във втория рунд отново Багата започна с ляв прав в главата на Сакай. Двамата бяха предприели различна тактика - Благой Иванов пласираше повече удари в главата на Сакай, докато бразилецът разчиташе на кикове, които пласираше в краката и тялото на българина.

В третия рунд реферът Джейсън Хързог не наказа с отнемане на точка нарушаване на правилата от Сакай и така Багата бе лишен от втория си тейкдаун в двубоя, въпреки превъзходството му на земя. На иванов му остава още един двубой в UFC от настоящия си контракт с Дейна Уайт, като той дебютира със загуба от бившия шампион Жуниор дос Сантос, след което записа два успеха над Бен Ротуел и Тай Туиваса. Второто му поражение бе след съдийско разединение срещу Дерик Люис, което дори Черния звяр посрещна с изненада.

А каква закана отправи Багата преди двубоя - може да видите в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички