Скандално: Най-бързият африканец пропуска Световното заради... забавена виза


Скандално: Най-бързият африканец пропуска Световното заради... забавена виза
Снимка: Getty Images

1631 0

Най-бързият мъж на Африка Фердинанд Оманяла заяви, че се е отказал от участие на предстоящото световно първенство по лека атлетика в САЩ поради забавяне при получаването на виза. „Отказах се от пътуването ми до Орегон. Дори и да получа днес виза, вече е твърде късно“, сподели 26-годишният спринтьор от Кения пред АФП.

Оманяла трябваше да участва по план в сериите на 100 м в първия ден на шампионата на планетата в петък, но не успя да си гарантира навреме американска виза и пътуване до Орегон – пътуване от малко над 24 часа. „Това ще означава резервирането на полети, което може да бъде възможно само през нощта, а състезанието е утре. Не е възможно. Няма какво да направя. Това е най-дългият ми ден в чакане, а аз не обичам да чакам“, добави той.

Оманяла е третият най-бърз бегач в света през сезона зад американците Фред Кърли и Трейвън Бромел, поставяйки време от 9.85 през май. През септември миналата година той записа национален рекорд на Африка от 9.77, което го направи деветият най-бърз мъж в историята, зад четирима американци и трима ямайци.

„Приех ситуацията и сега ще се концентрирам върху Игрите на британската общност в Бирмингам“, каза още Оманяла. Игрите на британската общност стартират в английския град на 28 юли и продължават до 8 август.

На Световното първенство по лека атлетика в САЩ България ще има само един участник (подробности четете в линка).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички