Шели-Ан Фрейзър-Прайс с впечатляващ успех на 100 метра в Париж (ВИДЕО)


Шели-Ан Фрейзър-Прайс с впечатляващ успех на 100 метра в Париж (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

2057 0

Шели-Ан Фрейзър-Прайс затвърди статута си на фаворитка за световната титла, изравнявайки водещото си време в света тази година за победата на 100 м в спирката от Диамантената лига в Париж.

Спринтьорката от Ямайка спечели с 10.67 сек, справяйки се с голямата жега. Двукратна олимпийска шампионка на 100 м, 35-годишната Фрейзър-Прайс изравни най-доброто време за 2022, което постави в Найроби през май.

Успехът на деветкратната световна шампионка показа нагледно заплахата, която представлява за действащата олимпийска шампионка Илейн Томпсън-Хера на Световното първенство, което е насрочено за идния месец в Юджийн, Орегон. Двете сънароднички ще се срещнат на сериите в родината си.

Британката Дарил Нейта даде второ време с 10.99 сек, докато Мари-Жозе Та Лу от Кот д‘Ивоар се нареди трета с 11.01. Фрейзър-Прайс вече се класира за 100-те м в Юджийн, тъй като е действаща шампионка. Въпреки това, тя заяви, че все още не е решила дали да участва и на 200 м в Орегон.

След като бяга 10.05 сек на 100 м в Осло, Андре Де Грас се завърна на предпочитаната от него дисциплина на 200 м във френската столица. Но златният медалист на Канада от Олимпиадата остана едва четвърти в състезание, спечелено от южноафриканеца Луксоло Адамс с 19.82 сек.

Украинката Ярослава Магучих, сребърна медалистка от Световното през 2019 и бронзова медалистка от Игрите в Токио през миналата година, триумфира във високия скок с личен резултат за сезона от 2.01 м. Тя се поздрави с успеха от втория опит, подобрявайки предишното си водещо време за годината от точно 2 м на спирката от Диамантената лига в Юджийн. Тя опита се провали и в трите си опита на 2.05 м, което е със сантиметър над най-добрия й резултат в кариерата. Магучих оглави изцяло украински подиум пред Ирина Герашченко (1.98 м) и Юлия Левченко (1.95 м).

Имаше и най-добър резултат за сезона на 3000 м стийпълчейс за представителката на Бахрейн Уинфред Мутиле Яви. 22-годишната състезателка спечели с време от 8:56.55 сек, превръщайки се в четвъртото най-добро представяне в историята на дисциплината. Зад нея останаха 17-годишната етиопка Сембо Алемайеху с 9:09.19 сек.

Близо до световен рекорд на 110 м с препятствия миналата седмица, Девон Алън от САЩ, който възнамерява да балансира спортната си кариера между американския футбол и леката атлетика, спечели с 13.16 сек. Представянето му дойде едва 48 часа след 13.22 сек в Осло.

На 100 м с препятствия, нигерийката Тоби Амусан счупи рекорда на Африка с 12.41 сек, третото най-бързо бягане за годината.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички