"Ще погребат олимпийското движение" - Владимир Путин "скочи" на МОК заради Олимпиадата в Париж


"Ще погребат олимпийското движение" - Владимир Путин "скочи" на МОК заради Олимпиадата в Париж
Снимка: Getty Images

1545 0

Президентът на Русия - Владимир Путин, се изказа критично по адрес на Международния олимпийски комитет заради условията, които са поставени на руските спортисти, за да могат да участват на Олимпийските игри в Париж през идната 2024-та година.

Състезателите от Русия и Беларус не трябва да са изразявали подкрепа за военните действия на Русия в Украйна, а всеки един от тях, който бъде допуснат във френската столица, ще се изявява под т.нар. 'неутрален флаг'.

"Ако продължават да действат по този начин, те ще погребат олимпийското движение. Винаги съм го казвал - спортистите тренират за това години наред и ние трябва да им осигурим възможност за участие на големи турнири, включително олимпийски игри", заяви Путин", а след това намекна, че е възможно Русия изобщо да не пусне спортистите си в Париж:

"Ако тези изкуствени условия искат да спрат нашите лидери, които имат всички шансове за злато, сребро или бронз, ако те искат да обезкървят нашия отбор и да накарат спорта ни да изглежда като загиващ, вместо развиващ се, то тогава Министерството на спорта и Руският олимпийски комитет трябва да намерят балансирано решение".

*Летните олимпийските игри в Париж ще се проведат между 26-и юли и 11-и август 2024!

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Украйна заплаши МОК заради Русия и обяви, че може да преустанови участието си в Париж 2024!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички