"Шоуменът" Матю Ван Дер Пул не би се вписал в голям отбор


"Шоуменът" Матю Ван Дер Пул не би се вписал в голям отбор
Снимка: Getty Images/Guliver

1853 0

Звездата на Alpecin-Fenix - Матю Ван Дер Пул не би се вписал в голям отбор като Ineos или Jumbo-Visma, защото е “шоумен”. Холандецът има избор: да продължи да играе шоумена или да промени атакуващия си стил, ако иска да премине в по-голям отбор. Това твърди Мат Стивънс, който е колоездачен експерт. Ван Дер Пул стигна до победата на Страде Бианке по-рано през март и спечели два етапа в Тирено-Адриатико, но понякога се оказваше изолиран и без подкрепата на своите съотборници.

Ван Дер Пул е един от най-забележителните таланти в колоезденето и състезанията рядко преминават без той да демонстрира атакуващия си стил.

От Deceuninck-Quick Step нагледно показаха, че колективът може да надвие индивида. Миналата седмица Каспер Асгрен спечели Е 3 Харелбеке, именно с помощта на своя отбор и численото превъзходство, което те имаха пред Ван Дер Пул във финалните километри. Това предизвика спекулации, че Ван Дер Пул ще трябва да напусне Alpecin-Fenix, ако иска да има съотборници, които занапред да могат да му помогнат в печеленето на победи.

Но Мат Стивънс се съмнява, че Матю би се вписал в най-големите отбори от световния тур, поради настоящия си стил, дори ако той предлага вида състезания, който привържениците обичат.

“За коментаторите, за феновете е грандиозно, но по отношение на действителното състезание по план, не мисля, че в момента Матю би се вписал в отбори като Ineos или Jumbo-Visma, защото той е шоумен,” допълни Стивънс към мнението си.

“Той кара прекрасно, почти като в различна епоха, но това е малко несъвместимо със състезанията в модерната ера.”

Стивънс обясни също, че не е хубаво колоездачът да бъде притискан прекалено много, защото трябва да може да взима и решения на пътя, но когато те са толкова гръмки и спонтанни, това може и да е проблем. Допълни и че в момента Ван Дер Пул не би могъл да се впише в друг отбор, особено като се има предвид, че Alpecin-Fenix са изградени единствено около него.

Ван Дер Пул вече има спечелена голяма класика, той спечели Обиколката на Фландрия през миналата година след вълнуващ финал срещу Уут Ван Ерт. Тази неделя предстои тазгодишното издание на Обиколката на Фландрия, където Ван Дер Пул ше опита да защити титлата си.

Автор: Иван Андреев

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички