Брадли Уигинс: Крис Фрум заслужава повече респект, той едва не умря


Брадли Уигинс: Крис Фрум заслужава повече респект, той едва не умря
Снимка: Getty Images/Guliver

1717 0

Бившият съотборник на Крис Фрум в отбора на Sky - Брадли Уигинс, и колоездачният експерт Мат Стивънс защитиха четирикратния шампион от “Тур Дьо Франс” след неговите несгоди в началото на сезона. Те обясниха, че британската звезда на колоезденето “заслужава повече респект” като се има предвид всичко, което е дал на спорта.

Крис Фрум е страхотен шампион и заслужава да бъде респектиран много повече от колкото е в началото на този сезон, каза Брадли Уигинс. 35-годишният Фрум взе участие във вековното издание на Обиколката на Каталуния - състезание, което бе изпълнено от преследвания и огромен успех за бившия му отбор Ineos.

Говорейки в своето предаване, Уигинс и гостът му Мат Стивънс сериозно защитиха Фрум, който все още се възстановява след своята животозастрашаваща контузия.

“Аз мисля, че миналогодишната Вуелта бе голяма стъпка по отношение на завръщането на стария Крис Фрум. Помислих си, че можеше да завърши малко по-напред от мястото, където е, със сигурност място в топ 10 около това на Хю Карти.”

“Не бих казал, че се страхувам за него, но с всяка изминала седмица изглежда все по-малко вероятно да видим Крис Фрум способен да спечели тазгодишния тур по начина, по който го правеше преди.”

“Може би е странно чувство за него да се намира в края на колоната, а Ineos да са дори по-силни, отколкото когато той беше сред тях.”

“Просто смятам, че заслужава повече респект. Нека просто му дадем време, защото той се завръща от нещо сериозно... Ако трябва да сме доволни от нещо, то е, че го виждаме обратно в групата”

Стивънс изцяло се съгласи с думите на Уигинс и допълни, че всеки в колоезденето трябва да даде на звездата на Israel Start-Up Nation справедлива възможност за завръщане след всичко, през което той е преминал.

“Каквито и да са вашите възгледи за Крис Фрум, атлет, който се удря в стена с 60км/ч и чупи множество кости в тялото си, и вече отново кара на професионално ниво... Просто мисля, че ще отнеме време да се възстанови изцяло”, каза Стивънс.

“Мисля, че му трябва още време, но ще бъде трудно за него да бъде конкурентен в Обиколката на Франция. Israel Start-Up Nation подписаха с Фрум след катастрофата му, но все пак те подписаха с един от най-талантливите колоездачи на тази генерация.”

Припомняме, че Крис Фрум и Брадли Уигинс бяха съотборници в отбора на Sky (в моментна Ineos) в рамките на 6 години. Крис Фрум напусна тима на Ineos след края на миналия сезон, като в момента той се състезава за Israel Start-Up Nation. Надеждите на Фрум са за спечелване на “Тур Дьо Франс” за пети път. Последната победа на Фрум в Обиколката на Франция беше през 2017-а година.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички