Себ Къс не се притеснява от силното представяне на Ineos в Обиколката на Каталуния


Себ Къс не се притеснява от силното представяне на Ineos в Обиколката на Каталуния
Снимка: Getty Images/Guliver

1089 0

След като от Ineos се прибират от Обиколката на Каталуния със забележителен размах на подиума в генералното класиране, може би сте си помислили, че съперниците им се чувстват уплашени от толкова опустошителна демонстрация на състезателна мощ толкова рано през сезон 2021.

Но според Себ Къс, който е част от може би най-силния конкурент на Ineos - Jumbo-Visma, твърди, че макар и впечатляващо, представянето на Ineos във “Volta a Catalonia” може да бъде свързано с някои общи тенденции в колоезденето.

“Очевидно те имат толкова силен отбор тук, че могат да правят едва ли не каквото си поискат и все пак да задържат първите три позиции в генералното класиране. Ако имате силни колоездачи, тогава можете да карате състезанието, както искате” коментира 26-годишният американец.

Независимо от името на фланелката, Къс смята, че когато мощен състав се комбинира с колективна работа в изкачванията, смазващите изпълнения на подобен тип състезание са почти неизбежни.

Що се отнася до Себ Къс, той постепенно изгражда формата, в която иска да бъде.

“Като цяло съм доволен от седмицата. На първо място направих добро бягане по часовник, което е стъпка в правилната посока. След това в първия планински етап мислех, че можех да спечеля, но Адам Йейтс се оказа много по-силен и в крайна сметка си платих за това.”

“Но съжалявам как се представих в следващият етап, спечелен от Естебан Чавес със седемкилометрово откъсване, където аз останах 5-ти. Определено чаках дълго, след което беше твърде късно, за да опитам атака.”

След като “прегоря” твърде бързо в първия планински етап и след като чака прекалено дълго във втория такъв, Къс може би си тръгва с празни ръце в един смисъл. Но той все пак спечели достатъчно позитиви, за да бъде оптимистичен за това, което успя да направи. Както самият той се изказа: “Добре е да имаш опит и от двете страни на това как да караш финала на планински етап, затова като цяло съм щастлив там, където съм”.

Следващото му състезание, при всички случаи ще бъде Обиколката на Романдия, което му дава малко свободно време преди доста запълненият график от Критериум Дууфине, Обиколката на Франция и Обиколката на Испания.

Автор: Иван Андреев

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички