Шоу на Митко Ценов взриви Стара Загора


Шоу на Митко Ценов взриви Стара Загора

1821 0

Националният рекордьор на 3000 метра стипълчейз Митко Ценов сътвори голямо шоу за зрителите на Европейското отборно първенство по лека атлетика от ІІ лига в Стара Загора.

Атлетът ни донесе трета победа на България на шампионата, след като тримфура на 1500 м с 3:46.31 мин. Ценов излезе четвърти на финалната права, но направи изключително силен спринт и стигна до първото място буквално в последните пет метра.

Утре той ще стартира и в коронната си дисциплина 3000 м стипълчейз. Втори в дисциплината завърши датчанинът Андреас Буено с 3:36.35 мин, а унгарецът Тамаш Кази завърши трети с 3:46.46 мин.

В бягането на 800 метра при жените Катя Христова завърши пета 2:07.46 мин. Сръбкинята Амела Терзич подобри рекорда на стадиона, след като спечели бягането с 1:59.90 мин. Тя покри и нормативите за Световното първенство в Пекни през август и за Олимпийските игри в Лондон догодина.

Георги Иванов и Красимир Брайков донесоха по седем точки на България. Рекордьорът ни в тласкането на гюле Иванов постигна 20.18 м в най-добрия си опит и зае втората позиция. Той беше победен единствено от европейския шампион под покрив Асмир Колашинац от Сърбия, който постигна 20.75 м.

Красимир Брайков също завърши втори, но на 400 метра. Той финишира за 46.90 сек. Брайков беше изпреварен от датчанина Ник Екелунд-Аренандер – 46.32 сек. 

Милица Мирчева донесе още 6 точки на българския отбор, след като се нареди трета на 3000 метра. Тя беше изпреварена от сръбкинята Соня Столич с 9:19.88 мин и хърватката Матеа Парлов с 9:25.39 мин.

Силвия Дънекова взе пета победа за България в първия ден на Европейското отборно първенство във ІІ лига в Стара Загора. Дънекова триумфира убедително в бягането на 3000 метра стипълчейз с 9:43.31 минути. Тя опита да атакува националния си рекорд в дисциплината от 9:35.66 минути, но в крайна сметка не успя и в последните метри намали темпото, за да финишира почти ходом.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички