Скандал! Плашат с побой наш атлет


Скандал! Плашат с побой наш атлет

1499 0

Един от най-долбрите ни атлети в момента Митко Ценов е бил изгонен от стадиона на НСА и заплашен с побой преди турнира "Нови звезди", проведен на 23 май.. Това разказа самият той в блога си bgathletic.com след като покри норматив за омипиадата на 3000 метра стипълчейз. в германския град Десау с време 8:25.62 мин. Така Ценов стана петият българин с квота за Рио след Георги Иванов (гюле), Ивет Лалова (100 и 200 м), Силвия Дънекова (3000 м стипълчейз) и Габриела Петрова (троен скок).

Ето и пълният текст на преживяното от родения м Мездра атлет:

„Здравейте на всички отново. Eто, че дойде ред да споделя моите преживявания и емоции след завръщането ми от прекрасната държава Кения. Изминаха вече 25 дни от както се върнах в България. Както знаете, пропуснах целия зимен сезон заради травма, но това ме направи единствено по-силен. Минаха вече и три мои състезания след подготовката ми в Кения.

Първото състезание беше във Франция, където спечелих бягането и записах личен рекорд на отрито на 3000 метра гладко бягане с резултат от 8:00:00. Второто състезание се проведе в София на турнира „Нови Звезди”, където участвах в нестандартната за мъже дисциплина 2000 метра стипълчейз, но това беше част от моята подготовка и за това избрахме нея. Изключително съм доволен от този старт, защото подобрих националния рекорд на Владимир Кънев, който не беше коригиран от 42 години. Това състезание беше като пробно за мен, стартирах сам и го избягах на максимална скорост, а времето беше изключително добро - 5:25 мин с 3 секунди по-бързо от досегашният национален рекорд.

Ето че дойде ред и на най-важния старт до сега в Десау. Там стартирах на 3000 м с препятствия и постигнах време от 8:25. С това постижение спечелих първото място и покрих нормативите за световното първенство в Пекин тази година и за Олимпийските игри следващата. Много съм доволен също и от този старт, защото беше моят първи и официален за тази година в коронната ми дисциплина, а и резултатът не е никак зле като за „ТУРИСТ“. Казвам турист, защото дни преди турнира „Нови Звезди”, бившият ректор на НСА ме изгони лично от стадиона, нарече ме „турист” и, че не сме желани там с моя треньор. Били сме „пълни туристи“ и нямаме право да бягаме там. Дори отиде да търси ръгбисти да ни бият. Останах без думи и си тръгнахме с Йоло Николов. Но както и да е, колкото по-малко излишни проблеми, толкова по-добре за мен“.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички