Румяна Нейкова искрена: Дразнех се на "Последния олимпийски шампион"


Румяна Нейкова искрена: Дразнех се на "Последния олимпийски шампион"
Снимка: Getty Images

5005 0

Румяна Нейкова, която грабна златния медал по гребане на Олимпийските игри в Пекин през 2008 година, направи искрено признание. Както е известно, до тази година тя бе последният български спортист със злато на олимпийски игри.

Самата Нейкова споделя за "Спортната Джунгла", че в даден момент е започнала сериозно да се дразни на все още стоящото за нея определение "Последната олимпийска шампионка", тъй като то е продължило твърде дълго - цели 13 години.

Преломният момент дошъл след Рио де Жанейро (2016 година), когато започнала сериозно да се чуди какво се случва с българския спорт и както трябва да се промени, за да имаме нови големи успехи на големи първенства.

"До Игрите в Лондон беше добре. След това си казах – не успяха нашите момичета и момчета, надявам се на следващата да направят нещо. След Рио много ме дразнеше, когато казваха, че съм последната олимпийска шампионка.

Задавах си въпроса какво се случва с българския спорт? Имаме млади талантливи състезатели и славно минало. Правих си равносметка какво трябва да се промени. Как да се мотивират спортистите? Когато няма успех на големи първенства, срещу тях се изливаха ужасни неща, които нашите състезатели не заслужаваха" - сподели Нейкова.

Можете да чуете още много интересни коментари от нейни страна, свързани със спортното бъдеще на нейния син, отношението на България към параолимпийците, както и любопитният избор за спортист номер 1 на страната. Всичко това във видеото по-долу в материала.

Както е известно, в Токио мъките приключиха. Кой сложи края на 13-годишната суша за България на олимпийски игри?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички