Роан Денис спечели пролога в Обиколката на Романдия


Роан Денис спечели пролога в Обиколката на Романдия
Снимка: Getty Images/Guliver

2164 0

От Ineos Grenadiers окупираха подиума в началния пролог на “Обиколката на Романдия”, като Роан Денис спечели етапа, докато Герант Томас и Ричи Порт успяха да откраднат няколко секунди на своите съперници за генералната победа.

Етапът беше дълъг едва 4,1км, които Роан Денис премина за 5’26”, за да отвори разлика между себе си и останалата част от състезателите, като двамата му съотборници завършиха с 9” по-бавен резултат.

Световният шампион в часовника Филипо Гана (Ineos) не беше в най-доброто си състояние и може би страдаше при финалното изкачване, но въпреки това завърши на 9-та позиция и беше четвъртият колоездач на Ineos в Топ 9 на етапа.

В момента Денис е с лидерската фланелка, докато Томас и Порт имат седем секунди аванс пред първите си претенденти за генералната победа.

Без победа през миналата година, сега Денис потвърди завръщането си към най-добрите си часовници, след като през миналия месец спечели и часовник в “Обиколката на Каталуния”. Това беше всеобхватно представяне от австралиеца, който беше почти 9 секунди по-бърз от съотборниците си в равната отваряща секция на етапа и успя да задържи преднината си при последното 880-метрово изкачване на “Route de Bulle” със среден наклон от 7,6%.

Реми Каваня прелетя през междинната контрола, като беше с 3 секунди по-бърз от всички останали, но избледня при изкачването и трябваше да се задоволи с четвъртото място в етапа, докато един от рано стартиралият Щефан Бризегер (Education First Nippo) запълни топ 5.

Хареса ли ти тази новина? Тогава не изпускай момент от спорта – последвай ни във Viber тук!

Точно зад Каваня, Герант Томас беше последният колоездач по трасето, спирайки хронометрите за частица от секундата по-бързо от Ричи Порт, след като се движеха идентично през цялата дистанция на трасето.

Вилко Келдерман (Bora-Hansgrohe) и Себ Къс (Jumbo-Visma) бяха следващите най-добри от потенциалните претенденти за генералната победа, завършвайки точно извън топ 10 на 16 секунди зад Денис и на 7 секунди зад Порт и Томас.

Мигел Анхе Лопес направи силен дебют за новия си отбор Movistar, завършвайки с още 3 секунди пасив заедно с Джак Хейг (Bahrain Victorious). Йон Изагире (Astana-Premier Tech) и Фаусто Маснада (Deceuninck-QuickStep) направиха солидни резултати, завършвайки пред Стивън Краусвайк (Jumbo-Visma) и Майкъл Уудс (Israel StartUp), които изгубиха по 15 секунди от Томас и Порт.

Съотборникът на Уудс - Крис Фрум не изглеждаше по-близо до своята топ форма, тъй като завърши на 52 секунди зад Роан Денис.

Обиколката по швейцарските земи продължава до неделя, като пред колоездачите има 3 планински, един равнинен етап и часовник в последния ден на състезанието.

Топ 10 на етап 1:

1. Rohan Dennis (Aus) Ineos Grenadiers

2. Geraint Thomas (GBr) Ineos Grenadiers

3. Richie Porte (Aus) Ineos Grenadiers

4. Rémi Cavagna (Fra) Deceuninck-QuickStep

5. Stefan Bissegger (Swi) EF Education-Nippo

6. Jan Tratnik (Slo) Bahrain Victorious

7.Jesus Herada (Spa) Cofidis

8. Marc Hirschi (Swi) UAE Team Emirates

9. Filippo Ganna (Ita) Ineos Grenadiers

10. Mattia Cattaneo (Ita) Deceuninck-QuickStep

 Автор: Иван Андреев

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Локило от ЦСКА учи английски от Роналдо, играе с Бентеке и Заха, дебютира с горчиво 0:8

Сезонът в Първа лига вече започва да напредва, затова е време да Ви разкажем повече за новите надежди на големите...

Реклама
Най-четени новини

виж всички