Раева: И с участието на Русия България ще е толкова силна, колкото е в момента


Раева: И с участието на Русия България ще е толкова силна, колкото е в момента
Снимка: fbgr.org

1422 0

Президентът на родната федерация по художествена гимнастика Илиана Раева заяви, че липсата на участничките от Русия и Беларус не се отразява на конкуренцията в състезанията в този спорт. Според нея и с рускините в надпреварите България ще е толкова силна, колкото е в момента.

"Отразява се може би на визията на състезанията. Но в никакъв случай не на конкуренцията. Отсъствието на тези две силни държави много отваря борбата. Дава възможности, сили и ентусиазъм на държавите да работят за призовите места. Някак си се отприщи конкуренцията. Конкуренцията диша. Художествената гимнастика диша и се получават много силни състезания, на които не знаеш кой ще е победител", коментира бившата звезда в гимнастиката пред "България Днес".

"В ансамбъла е много силна конкуренцията. Сега не участваха едни от основните лидери - Китай, Япония, Бразилия. Те са много силни и също се борят за медал. Като сложите и един много различен и силен Израел. За първи път ги виждам с толкова силен ансамбъл. Традиционно силната Италия. Много силна Украйна. Нелоши Азербайджан. Конкуренцията ще е много тежка.

Да не говорим за индивидуалното. Има една четворка, в която никога не знаеш кой ще бъде победителят. Има четири много силни гимнастички - Боряна, Стилияна, София и Варфоломеев. Няма как да кажеш коя ще стане шампионката. Това е истинска конкуренция.

Освен това виждам какво играят рускините. Имаме възможност и достъп до техни състезания. На този етап и с тяхно участие България ще бъде точно толкова силна, колкото е в момента. Нов е правилникът, нови са правилата, нова е гимнастиката. Много е силна България в момента", категорична е Раева. А ето как Раева нарече новия български ансамбъл.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички