Пореден успех! Ансамбълът ни е отборен шампион на Европейското първенство


Пореден успех! Ансамбълът ни е отборен шампион на Европейското първенство
Снимка: Принтскрийн

2012 0

Състезателките ни по художествена гимнастика не спират да ни радват и да печелят медали. След успеха на Боряна Калейн и Стилияна Николова в индивидуалния многобой на Европейското, ансамбълът ни стана абсолютен европейски шампион.

Пореден огромен успех за художествената ни гимнастика

Боряна Калейн, Стилияна Николова, Ева Брезалиева и ансамбълът станаха отборен европейски отбор след изключително силна игра днес и на българския ансамбъл. Тимът воден от Весела Димитрова триумфираха със златото в многобоя след блестящо изиграни композиции. Това е първо абсолютно злато за български ансамбъл от далечната 1990 година.

Женина Трашлиева, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов и Радина Томова събраха сбор от 68.050 точки, след като изпълниха без грешка и двете си композиции. Българките получиха оценки от 35.600 за композицията си с пет обръча и 32.450 за три ленти и две топки. Така те добавиха съм световната си титла в многобоя от София 2022 и тази от континенталния шампионат.

Така ансамбълът на България се класира и за двата финала утре с втори по сила оценки. На второ място остана Израел с 67.300 точки (35.600 и 31.700), а бронзовите отличия са за Азербайджан с 65.400 (32.900 и 32.500).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички