Илиана Раева за новия ансамбъл: Имаме си нов наказателен отряд


Илиана Раева за новия ансамбъл: Имаме си нов наказателен отряд
Снимка: Getty Images

1934 0

Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика - Илиана Раева, заяви, че не се притеснява за бъдещето на новия ни ансамбъл. Тя е уверена, че след напускането на олимпийските шампионки страната ни е намерила още един "наказателен отряд".

"Липсва им само олимпийската титла. Фактически олимпийските шампионки, т. нар. ни Диаманти, нямат нито абсолютна световна, нито абсолютна европейска титла. Имат златен медал от световно, но нямат многобой. Тези момичета се появиха и много трудно навлизаха всеки път в състезанията. Миналата година беше много сложна за тях и станаха абсолютни световни шампионки.

Тази също тръгнахме много колебливо. На първото по-сериозно състезание станаха абсолютни европейски шампионки, и то с изключително силна игра. Много уверено и безгрешно го направиха, което никой не е очаквал. Имаха по-колебливи състезания в началото на сезона. Можем само да бъдем щастливи и да се молим да продължават да работят по този начин", коментира бившата звездна гимнастичка пред "България Днес".

"Те са много силно изразени индивидуалистки и талантливи момичета. Тяхната гимнастика е много по-сложна от тази, която играеха олимпийските шампионки, защото се промени правилникът. При тях влезе уред лента, който е най-нехаресваният и нежелан от всяка състезателка в ансамбъла. В същото време се представят блестящо. Да, те са много силни, много различни. Няма отбор с отбор, който да си прилича.

Спомням си отбора, който спечели бронзовия медал в Рио, как всички се чудеха: "Ами сега накъде след такъв уникален отбор?". Пък се появиха Диамантите. Всички се чудехме какво ще се случи, след като те се отказаха. Оказа се, че също имаме един наказателен отряд (смее се).

Много са дисциплинирани. Много работят. При тях проблемът е, че имат твърде малко време. Ако Диамантите имаха цели пет години до олимпийските игри, на тези са три. Съкратено е всичко. Променяхме няколко пъти състава на отбора. При тези всичко е доста по-екстремно. Всичко се случва много бързо. Надявам се да са здрави и да продължат да работят по този начин и, дай Боже, да станат и олимпийски шампионки", допълни Раева. А ето какво каза Боряна Калейн след спечелването на европейската титла.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички