Радостин Василев и "ПП" внасят сигнал срещу Весела Лечева за злоупотреба


Радостин Василев и "ПП" внасят сигнал срещу Весела Лечева за злоупотреба
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

2024 0

От партия "Продължаваме промяната" ще депозират сигнал срещу служебния министър на спорта Весела Лечева в КПКОНПИ. Това ще се случи през следващата седмица, а новината обяви бившият министър на спорта Радостин Василев.

"За мен е притеснително, да не кажа, че е на ръба на закона. В качеството си на служебен министър на младежта и спорта тя предлага на МС да вземе решение имот публична държавна собственост - стрелбищният комплекс, който е част от имотите на ММС, да стане имот частна държавна собственост и да бъде прехвърлен в Националната спортна база, което е търговско дружество.

Забележете: председател на федерацията, която ползва този комплекс - Федерацията по стрелба, е самата Весела Лечева. По-страшното е, че отделя три милиона лева за неговия ремонт от парите, които ние бяхме предвидили за завършването на Арена Бургас", коментира Василев пред БНТ.

"Представяте ли си министър да облагодетелства собствената си федерация с имот и три милиона лева, докато е министър. Това означава Илияна Раева, ако стане министър, да си направи зала за художествена гимнастика и т.н. Това е абсолютен нагъл конфликт на интереси.

И ако това е била целта на Весела Лечева - да стане министър и да хариза един имот в частна държавна собственост, където е по-лесно разпореждането с имота, където не се възлагат обществени поръчки - 3-те милиона лева не е ясно как ще бъдат похарчени. Контролът по изпълнението на това е на Весела Лечева - тоест, тя ще контролира сама себе си", коментира още адвокатът, станал политик. А ето защо по-рано Василев захапа друг бивш министър - Красен Кралев.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички