Първо злато за България на Европейските игри в Минск (СНИМКИ)


Първо злато за България на Европейските игри в Минск (СНИМКИ)
Снимка: БОК, Костадин Андонов

2010 0

 

Мария Оряшкова спечели първия медал за България на Европейските игри в Минск. Деветкратната европейска и четирикратна световна шампионка в самбото стигна до титлата в категория до 80 килограма, след като на финала се справи с конкуренцията на рускинята Жанара Кусанова. Рускинята първа реализира точка, но българката отвърна и така си осигури златото. 
Оряшкова започна турнира в Минск с трудна победа срещу представителката на домакините Светлана Тимошенко с 3:2 точки, а на полуфиналите се справи с украинката Алина Ковалска с 2:0. 
Оряшкова ще участва в Минск и в турнира по борба в категория до 76 килограма, така че в следващите няколки дни ще трябва да свали килограми, за да влезе в категорията си.
Снимки: БОК, Костадин Андонов

Мария Оряшкова спечели златен медал за България на Европейските игри в Минск. Българката стигна до титлата в категория до 80 килограма, с което донесе и първия медал за страната ни от надпреварата в столицата на Беларус.

Оряшкова успя да победи на финала рускинята Жанара Кусанова. Четирикратната световна и деветкратна европейска шампиока планира да участва на шампионата в Минск и в категория до 76 килограма, което означава, че в следващите няколки дни ще трябва да свали килограми, за да влезе в по-ниската категория.

Вчера, 23 юни, самбистката Цветелина Цветанова донесе първия медал за България от Европейските игри (подробности вижте тук), а днес силното българско присъствие бе потвърдено и от българския ансамбъл по художествена гимнастика (вижте тук).

Снимки: БОК, Костадин Андонов

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички