Пулев срещу Джошуа - мачът е пред провал след последните индикации от Кличко


Пулев срещу Джошуа - мачът е пред провал след последните индикации от Кличко
Снимка: Getty Images/Gulliver

1647 0

Очакваният до края на годината двубой между световният шампион Антъни Джошуа и претендента на IBF Кубрат Пулев е пред провал. Причината за това е, че от лагера на Владимир Кличко дават индикации, че украинският великан е готов за реванш срещу хегемона в днешната тежка категория на бокса.

Очаква се бившият шампион да се възползва от клаузата си за реванш срещу Джошуа, като промоутърите на двамата боксьори ще водят преговори в предстоящите няколко седмици.

Това поставя под въпрос освен мача на Пулев срещу Джошуа, така и статута на шампион на IBF на британеца. От федерацията могат да отнемат пояса му, ако забави още срещата срещу българина. От друга организация, със задължителен претендент - WBC, вече обявиха намеренията си да изчакат евентуален сблъсък между Кличко и Джошуа.

Еди Хърн - промоутър на Джошуа, ще се опита да убеди IBF да изчакат временно със задължителния мач на Пулев. Идеята на мениджъра е Кобрата да се изправи срещу победителя от реванша между двамата най-добри в тежка категория.

"Конвенцията на IBF е тази седмица и ще се опитаме да издействаме специално изключение заради мача с Кличко. С WBC преговаряме за същото, но там нещата са по-лесни", заяви Хърн.

"WBC ще ни позволят да направим това, но предстои да видим дали от IBF ще са съгласни. Искаме да се бием с Кличко в следващия мач на Джошуа и това, което научаваме от лагера на украинеца, е, че той иска същото. Сблъсъкът ще бъде коментиран в следващите няколко седмици.

Ако Антъни не се бие с Кличко, то тогава ще се изправи срещу Пулев. Но нашата идея е първо да направим реванша срещу Кличко", каза още Еди Хърн.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички