Джошуа отлага мача с Кубрат и моли да не му взимат пояса


Джошуа отлага мача с Кубрат и моли да не му взимат пояса
Снимка: Getty Images/Gulliver

1751 0

Световният шампион в тежка категория Антъни Джошуа е подал официална молба към Световната боксова федерация IBF, в която моли организацията да не му отнема пояса, тъй като най-вероятно задължителната защита на титлата срещу официалния претендент Кубрат Пулев ще се отложи.

"На 11-ти май IBF получи молба от Хърн (б.р промоутърът на Джошуа) да се направи изключение с Антъни  и поясът му да не бъде отнет, въпреки че задължителната му защита няма да бъде направена в срок. Очаква се отговор от лагера на Кубрат Пулев и "Заурлендер" и ако те са съгласни, тогава IBF ще обсъди дали да уважи молбата на англичанина.", заяви президентът на IBF Дарил Пипълс пред "World Boxing News".

Изданието твърди още, че Владимир Кличко иска да задейства клаузата за реванш срещу Джошуа и ако това се случи, мачът ще е около 28-ми октомври, което автоматично изключва мач с Кубрат Пулев в тази календарна година.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички