Приятелката на Скатов не е била с него по време на фаталното падане на К2


Приятелката на Скатов не е била с него по време на фаталното падане на К2
Снимка: Lap.bg

3681 0

Приятелката на Атанас Скатов, която го придружаваше при изкачването на връх К2, не е била с него по време на фаталното падане, което отне живота на алпиниста. Шени Бензеш е била в базовия лагер по времето, когато Скатов е паднал в място с труден достъп и без видимост, съобщава revistaoxigeno.es. Изданието определя дамата като "годеница" на известния наш алпинист. 

Приятелката на Скатов за първи път го придружаваше при изкачване на осемхилядник. През миналия септември алпинистът я е завел на Монблан (4810 м.). Бензеш е адвокат по професия и пътешественик по хоби, като е обиколила 48 държави на 4 континента.

Посочва се, че Шени е била в хеликоптера, който откара българина в Скарду, след като тялото му бе открито няколко часа след падането. След падането на труднодостъпното място в планината, Скатов не е могло да бъде локализиран от шерпите, заради което е поискана помощ от пакистанската армия. Това се случва в 10,30 часа местно време. Няколко часа по-късно шерпите намират тялото на алпиниста безжизнено. Повече за върха-убиец можете да научите тук. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички