Президентът на МОК: Не е задължително Игрите в Токио да са през лятото


Президентът на МОК: Не е задължително Игрите в Токио да са през лятото
Снимка: Getty Images/Guliver

1649 0

Президентът на Международния олимпийски комитет Томас Бах заяви, че всички варианти "са на масата" при определянето на новите дати за Олимпийските игри в Токио. По думите му стана ясно, че има опция да се състоят и по-рано през 2021 година.

"Трябва да прегледаме опциите. Ще трябва да вземем предвид спортния календар около Игрите и много други фактори. Трябва да стигнем до решение възможно най-скоро, но първият ни приоритет е качеството на решението и това мнението на всички замесени да бъде взето предвид. Не е задължително Олимпиадата да се проведе през летните месеци. Всички опции са отворени, включително месеците преди и по време на лятото", обясни Бах.

"Всички замесени в организирането и провеждането на Олимпийските игри ще трябва да направят жертви и компромиси, за да отложим Игрите с една година. Задачата на МОК е да реализира олимпийската мечта на всички спортисти. Отменянето на Игрите бе обсъждано и обмисляно, но от самото начало бе ясно, че това не е нещо, което МОК иска да направи", каза още Бах. A какви последствия в глобален мащаб ще има отлагането на Олимпиадата - вижте в този материал на SportLive

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички