Антъни Иванов: Ако няма промяна, ще сменя държавата, имам предложения


Антъни Иванов: Ако няма промяна, ще сменя държавата, имам предложения
Снимка: Vasilen Dragomanski / LAP.bg

1935 0

Един от най-силните български плувци Антъни Иванов даде интервю, в което за пореден път говори за проблемите си с Българската федерация по плувни спортове. Той призна, че ако няма промяна в хората там ще смени държавата, както и че има предложения.

"В интернет като напишеш "Антъни Иванов" излизат само и единствено скандалите. Няма да излезе, че съм първият медалист за България на световно първенство. Може би някъде на 28-ата страница, но никой няма да отвори нея.

Ако няма промяна в тия хора, които сега управляват плуването, ще сменя държавата. Имам предложения. Не мога да се бия с вятърни мелници цял живот. Аз съм черната овца, но без мен явно не могат" - започна Иванов пред bTV.

Както е известно, той очаква развръзката около случая с пропуснатите допинг проверки. Според ДК на БОК той е наказан за 2 години, но липсва решение с мотиви на Спортния аржитражен съд в Лозана. Така на практика към момента няма санкция и тя не е отразена на сайта на Националната антидопингова агенция, която спира състезателните права у нас. Иванов бе наказан миналата година за разминаване в подадената информация за местонахождения за внезапни допинг проверки на 3 пъти.

"Антидопинговата агенция обърка обвинението, а БОК не го свали. Но аз вярвам, че българското плуване може да бъде спасено. Спя спокойно всяка вечер. Надявам се да продължа да плувам за България. Винаги ще се боря за правдата и за доброто на нашия спорт. Цял живот съм бил такъв.

Не мисля, че ще ме схрускат. Опитват се, но няма да успеят. Не искат никой да им пречи. Хората, които трябва да ме подкрепят не го правят по една или друга причина. Те знаят какво е и аз знам какво е" - сподели още той.

Неотдавна Антъни Иванов изригна с любопитен пост и посочи най-опасния човек на земята.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички