Преди и след Конър Макгрегър: Как Хабиб Нурмагомедов РАЗБИ системата и стана милионер?


Преди и след Конър Макгрегър: Как Хабиб Нурмагомедов РАЗБИ системата и стана милионер?
Снимка: GettyImages Колаж: Sportlive.bg

2563 0

Изглежда сякаш превръщането на договорите на бойците в "UFC" в публично достояние става нещо нормално. Поредният потърпевш е един от любимците на феновете Хабиб Нурмагомедов.

Какво се случи?

Сериозен скандал се разрази, след като приходите от битките на неговия най-голям съперник - Конър Макгрегър, обиколиха всички медии и социални мрежи.

Още: Путин няма да е доволен: Хабиб Нурмагомедов се обясни в любов на... американците

Някои източници твърдят, че изтеклата информация е от скорошни съдебни процеси, през които преминава федерацията. Донякъде това звучи логично.

Тайни документи предоставят таблица, включваща битките на Хабиб от 2013-та година насам. Тя е изключително любопитна и показва реалното ниво, от което всъщност е започнал дегестанецът. Все пак, само преди години за него милионите са били мираж и това не трябва да бива пренебрегвано.

Все така актуална е дискусията относно възнагражденията на бойците. Някои обвиняват "UFC" в липса на справедливо заплащане, твърдейки, че пари се дават не на заслужили, а на популярни състезатели. Въпросната таблица до известна степен оборва тези твърдения.

Още: Една от най-секси боксьорките скочи на Хабиб за призива му да се премахнат момичетата на ринга

Колко печели Хабиб през годините? 

Видимо е, че "орелът" стартира своето приключение в октагона със сравнително прилично заплащане. Той прибира заплата от 14 000 долара за първия си бой през 2013-та година срещу Абел Трухильо. Нурмагомедов печели и с това сумата нараства до 45 000 долара, осигурени от федерацията, спонсори и бонус за успеха. Звучи прилично за нова, но впоследствие положението става все по-впечатляващо.

5 години по-късно, през пролетта на 2018-а година дегестанецът вече заработва десетки пъти повече. Печели 680 000 долара за боя си над Ал Якуинта на "UFC 223". Безспорно обаче, най-голям скок прави само няколко месеца след това.

Хабиб се изправя срещу Макгрегър в бой, който остава в историята. Двамата предизвикват невиждан фурор, за който се говори и до ден днешен. Умопомрачителните до тогава 680 000 долара изглеждат като джобни пред новия контракт, който подписва.

Още: Фъргюсън: Макгрегър е моята кучка, МакНъгет, загубил целия си сос

6.4 милиона прибавя към сметката си Нурмагомедов за битката с ирландеца, но това не е всичко. Следват и последните 2 мача в кариерата му. Срещу Дъстин Порие година по-късно печели още повече - 6.8 милиона долара. По-малко от 12 месеца след двубоя идва и бенефисът му.

Хабиб надвива Джъстин Гейджи през 2020-та година, с което се оттегля като шампион и вече милионер. С това руският самбист дава отговор на въпроса защо избра да се откаже в най-силния период от кариерата си.

Нурмагомедов се сблъска с реалността в спорта, известен с недостатъчното си заплащане на по-нискоразрядните си атлети. Започна от ниско и стигна до самия връх. Той просто победи системата.

А президентът на "UFC" разкри: Ще се върне ли руснакът някога отново в октагона?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички