Последният олимпийски медалист в щангите стяга бенефис


Последният олимпийски медалист в щангите стяга бенефис

1666 0

Последният българин олимпийски медалист в щангите прави своя бенефис тази събота в Смолян, съобщава официалният сайт на БФ вдигане на тежести. Величко Чолаков, "великанът от Родопите", ще сложи край на състезателната си дейност на официално тържество пред няколко хиляди души в родния си град.

Събитието започва в 12 ч. по обед на 26 септември в обновената спортна зала със състезание по вдигане на тежести на 15-годишните момчета, които в момента се подготвят от Чолаков. След това, пак там, прочутата народна певица Валя Балканска и гайдарят Петьо Янев ще се погрижат за отличното настроение с букет от родопски песни.

Програмата продължава с изпълнение на спортни танци от клуб ФЕН85, след което ще има състезание за момичета до 17-годишна възраст. В края на церемонията е предвидено награждаване на изтъкнатия ни тежкоатлет и тържествена вечеря от 19 ч.

Освен многото приятели, бивши колеги и фенове от България, организаторите очакват гости от Гърция, Норвегия и Азербайджан.

Величко Чолаков е на 33 години и 20 от тях бе състезател при супертежките щангисти. Бронзов медалист от Олимпиадата в Атина2004 г., европейски шампион за мъже и юноши, световен вицешампион. В кариерата си печели още бронзови медали от световни и европейски първенства. Има 30 държавен титли в различните движения и двубоя. Единственият българин олимпийски медалист при супертежките щангисти.

В последните години се ориентира към треньорска дейност, бе за кратко наставник в Азербайджан и в Норвегия. В момента подготвя над 20 деца в родния си клуб „Родопа“ Смолян.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички