Петър Стойчев: В ледените води усещах единствено подкрепата на българите!


Петър Стойчев: В ледените води усещах единствено подкрепата на българите!
Снимка: БГНЕС

5065 0

Световният шампион в ледени води от Мурманск - Петър Стойчев, не пропусна да благодари на българите за подкрепата, която му оказват по неговия път. 42-годишният Стойчев триумфира за втори път като световен шампион в ледени води.

"Дори и при нула градуса температура на водата, в най-големия град в света на север, усещах подкрепата на всички в България! Спечелих втора световна титла по плуване в ледени води на 1000 метра, подобрих най-доброто си постижение, поставяйки рекорд на шампионата на планетата - 12 минути и 10 секунди! Благодарности на хората от Мурманск за прекрасната организация! Благодарности за всички вас, които повярвахте и ме подкрепихте!", написа Петър Стойчев във Фейсбук.

Зад гърба си Стойчев има и 11 световни купи по плувен маратон. В края на миналата година българинът плува и в ледените води на Антарктида, където отново бе над всички, спечелвайки надпреварата.

Междувременно България бе прославена и в друг спорт, отвъд Океана. Благой Иванов - Багата завоюва първата си победа в UFC (подробности четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички