Петкратен олимпийски шампион в борба с рак на тестисите: Целта остава Токио 2020


Петкратен олимпийски шампион в борба с рак на тестисите: Целта остава Токио 2020
Снимка: Getty Images/Guliver

1428 0

Петкратният олимпийски шампион Нейтън Ейдриън призна, че има рак на тестисите, но е уверен, че ще се възстанови и иска да участва на Игрите е Токио през 2020. В свое изявление в Туитър, 30-годишният златен медалист на 100 м свободен стил от Олимпиадата в Лондон през 2012 каза, че очаква да се завърне в плувния басейн в рамките на няколко седмици, след като е започнал лечение. Ейдриън, който има четири олимпийски титли с щафетата на САЩ, сподели, че заболяването е било открито в начален стадий.

"Открихме заболяването рано, като вече започнах лечение и прогнозите на лекарите са окуражаващи", написа Ейдриън. "Ще се завърна скоро в басейна след няколко седмици, като целта ми остава Токио 2020", завърши той. Ейдриън участва на три Олимпиади, през 2008, 2012 и 2016, като има общо осем спечелени медала. Към тях той прибави 11 медала от световни първенства в кариерата си.

Американският плувец използва възможността да окуражи и останалите спортисти да провеждат по-често профилактични прегледи и да се грижат за здравето си. "Осъзнах, че ние твърде често избягваме да говорим за тези важни теми, пренебрегваме предупредителните знаци за влошаване на здравето си и отказваме медицинска помощ, когато се нуждаем от нея. Оставам положително настроен към случаи като този, които са лечими", завърши той.

Междувременно бе прекратено издирването на изчезналия футболист Емилиано Сала и неговия самолет, а сестрата на играча моли търсенето да продължи. Какво още каза тя - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички