Щафетата на САЩ на 4х100 грабна световната титла с второто най-бързо време в историята


Щафетата на САЩ на 4х100 грабна световната титла с второто най-бързо време в историята
Снимка: Getty Images/Guliver

2159 0

Щафетите на САЩ и Ямайка спечелиха титлите в щафетите 4х100, съответно при мъжете и жените, на Световното първенство по лека атлетика в Доха, Катар.

Звездният американски състав при мъжете, състоящ се от световния шампион на 100 метра Крисчън Колман, първенецът на 200 метра Ноа Лайлс, вицешампионът в късия спринт Джъстин Гатлин и Майкъл Роджърс, нямаше проблеми да грабне титлата в щафетата с 37.10 секунди, което бе и втори най-силен резултат в историята на тази дисциплина. На второ място се нареди щафетата на Великобритания с 37.36, а Япония спечели бронзовите медали с време 37.43.

Ямайките, водени от световната шампионка на 100 метра Шели-Ан Фрейзър-Прайс на втори пост, не оставиха шанс на конкуренцията и спечелиха дисциплината с най-добър резултат за сезона в света от 41.44 секунди. В състава на Ямайка бяха още Наталия Уайт, Джониел Смит, Шерика Джаксън. И тук на второ място остана щафетата на Великобритания с шампионката на 200 метра Дина Ашър-Смит в състава си, а бронзовите медали бяха за САЩ.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички