Великолепна Ивет Лалова отново седма в света!


Великолепна Ивет Лалова отново седма в света!
Снимка: Getty Images/Guliver

25179 0

Ивет Лалова завърши на престижното седмо място във финала на 200 метра на Световното първенство по лека атлетика в Доха! Най-бързата българка завърши бягането си с време 22,77 секунди.

На 35-годишна възраст Ивет успя да докаже, че за нея не съществува възрастова бариера, влизайки в битката за медалите срещу едни от най-бързите жени в света. Показателно за невероятния успех на Лалова е и това, че следващата най-възрастна състезателка във финала бе с цели осем години по-млада от българката.

Световна шампионка на 200 метра очаквано стана Дина Ашър-Смит с впечатляващите 21,88 секунди. Британи Браун грабна среброто, а на трето място се нареди Мужинга Камбуджи. Така на подиума се оказаха две европейски състезателки - Ашър-Смит от Великобритания и Камбуджи от Швейцария.

Световният шампионат в Доха бе седми пореден за Ивет Лалова, като през миналата година българката отново завърши седма на половин обиколка.

Преди финала на 200 метра:

Ивет Лалова се представи впечатляващо и се класира за финала на 200 метра на Световното първенство по лека атлетика в Доха. За Ивет това е трети финал на световни първенства след седмото й място на 100 м на шампионата през 2011 в Даегу и седмото й място на 200 м на първенството в Пекин през 2015. Финалът на 200 м при жените ще се проведе утре от 22:35 часа.

Тя бяга във втората полуфинална серия на 200 метра на Световното първенство в Доха. Българската лекоатлетка спря хронометрите на 22:58 секунди, което я нареди на 3-ото място в серията.Ивет трябваше да изчака и третата серия, тъй като в трите полуфинални серии за финала се класира първите две атлетки от всяка серия и двете най-добри времена.

В нейната серия първа завърши Бритъни Браун от САЩ с 22. 46 секунди, следвана от Тайния Гатиер (Бахамски острови), която завърши с 22.57 - нейно лично постижение за годината. Лалова е със 7-о време от осемте финалистки, като след нея е единствено Джина Бас от Гамбия. Най-доброто време е на Дина Ашър-Смит (Великобритания) с 22.16, следвана от Браун.

На старт до Лалова ще застанат още седем спринтьорки от световна класа. Големият фаворит в надпреварата е Дина Ашър, която има бронз от Олимпийските игри в Рио, както и сребро от Световно първенство и две европейски титли. Тя влезе и с най-силно време във финала с изумителните 22,16 секунди.

Британи Браун, Англерн Анелус, Мужинга Камбуджи, Дезире Брайънт, Таня Гейтър и Джина Бас са останалите имена в големия финал. За Ивет това е трети финал на световни първенства след седмото й място на 100 м на шампионата през 2011 в Даегу и седмото й място на 200 м на първенството в Пекин през 2015. 

В полуфиналите Ивет спря хронометрите на 22,58 секунди, което я нареди на 3-о място в серията. Лалова трябваше да изчака и третата серия, тъй като в трите полуфинални серии за финала се класира първите две атлетки от всяка серия и двете най-добри времена. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички