Официално: Великият Том Брейди сложи край на знаковата си кариера!


Официално: Великият Том Брейди сложи край на знаковата си кариера!
Снимка: Getty Images

1017 0

Една от емблемите на Националната футболна лига Том Брейди официално сложи край на професионалната си кариера. Брейди обяви, че спира с любимия си спорт след 22 години и множество успехи в НФЛ.

Още в края на миналата седмица се появиха информации, че 44-годишният Брейди има намерение да се откаже, въпреки че направи много силен сезон с Тампа Бей Бъканиърс и има договор с тима за 2022 година.

Тогава легендарният куотърбек заяви, че все още обмисля крайното си решение, но днес той разкри голямата новина с публикация в социалните мрежи.

"Трудно ми е да напиша това, но ето го: вече няма да се състезавам. Имах страхотна кариера в НФЛ, но сега е време да концентрирам времето и енергията си върху други неща, които изискват моето внимание", сподели Брейди.

"Винаги съм вярвал, че във футбола трябва да си отдаден на 100 процента - ако пълната отдаденост я няма, няма да има и успехи, а именно успехите са това, което обичам толкова много в нашия спорт. Всеки един ден има физически, емоционални и психически предизвикателства, които ми позволиха да изцедя максимума от потенциала си. Дадох всичко от себе си през тези 22 години. На терена или в живота няма пряк път към успеха", допълни той.

Том Брейди има рекордните седем триумфа в Супер Боул, като е считан от мнозина за най-великия играч в историята на американския футбол.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички