Том Брейди с ново чудесно постижение - пренаписа историята в американската НФЛ


Том Брейди с ново чудесно постижение - пренаписа историята в американската НФЛ
Снимка: Getty Images

1029 0

Том Брейди стана най-добрият подавач в историята на Националната футболна лига на САЩ, а действащият шампион Тампа Бей Бъканиърс надви Ню Ингланд Пейтриътс с 19-17 при емоционалното завръщане на куотърбека срещу бившия му отбор във Фоксборо.

Брейди се изправи срещу бившия си тим за първи път след две години на доминация в Ню Ингланд, където завоюва шест пъти т.нар. "Super bowl":

"Това беше моят дом в продължение на 20 години. Имам най-добрите спомени", каза той след мача. Брейди стана най-добрият подавач в историята, след като завърши 28-ярдов пас към Майк Еванс в първата четвърт, задминавайки Дру Брийс с един ярд (1 ярд е равен на 0.91 метра)!

Брейди влезе в срещата, нуждаейки се от 68 ярда, за да мине пред наскоро отказалия се Брийс. Сега той има общо 80 560 ярда в сравнение с 80 358-те на бившия играч на Ню Орлиънс Сейнтс.

"Мога да хвърлям топката и съм щастлив, че имам страхотни съотборници, които да я хващат. Страхотно е. Нищо в този спорт не може да бъде постигнато без страхотни съотборници. Те си вършеха работата в продължение на 22 години", каза още легендата на НФЛ.

В друг мач, Канзас Сити Чийфс се върна на победния път след успех над Филаделфия Йигълс с 42-30. Патрик Махоумс завърши с 24 от 30 точни подавания за 278 ярда и пет тъчдаун паса, като Чийфс са вече с баланс 2-2 за сезона. Двубоят бе паметен и за наставника на Канзас Сити Анди Рийд, който спечели юбилейния си мач номер 100 начело на отбора. Той се превърна в първия треньор с поне 100 победи за два различни тима в историята на НФЛ, след като постигна 140 (плюс плейофите) именно за Ийгълс като техен наставник между 1999-2012.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички