Нови два рекорда за България, Диана Петкова влезе в 1/2-финалите на Световното първенство по плуване в малък басейн


Нови два рекорда за България, Диана Петкова влезе в 1/2-финалите на Световното първенство по плуване в малък басейн
Снимка: Liubomir Asenov / LAP.bg

1535 0

Диана Петкова се класира за 1/2-финалите на 100 метра съчетано плуване за жени на Световното първенство в малък басейн, което се провежда в Мелбърн, Австралия. 22-годишната ни състезателка финишира 15-а в сериите с време 1:00.08 минута и така намери място сред 16-те най-добри.

Най-бърза бе Луис Хансон от Швеция с 57.98 секунди. Петкова ще плува в осми коридор на втората полуфинална серия, която е по-късно днес, 15 декември!

Йосиф Миладинов пък направи поправка на собствения си национален рекорд на 100 метра съчетано - той премина дистанцията за 54.06 секунди, което му отреди 25-а позиция. За съжаление, тя не бе достатъчна за влизане в полуфиналите. Досегашният му рекорд бе 54.22 секунди и беше поставен преди 3 години в Глазгоу.

Силен рекорд направи и мъжката ни щафета на 4 по 50 метра свободен стил. Българите в състав Йосиф Миладинов, Дениел Нанков, Калоян Братанов и Антъни Иванов заеха девето място с време 1:26.58 минути, сваляйки близо 4 секунди от досегашния рекорд на "ПСК Черно море" (1:30.04), поставен преди година в Бургас. Само пет стотни не достигнаха на българския квартет да намери място във финала!

От друга страна, Антъни Иванов не успя да намери място във финала на коронната си дисциплина 200 метра бътерфлай. 23-годишният българин завърши 13-и в сериите с 1:52.38 минути, което е близо секунда по-слабо постижение от националния му рекорд в дисциплината - 1:51.49, който постави на Световното в Абу Даби преди година. Най-добро време даде американецът Трентън Джулиън с 1:49.93 минути.

*Още спортни новини ще откриете в SPORTLIVE.BG!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички