Велико! Карлос Насар постави нов световен рекорд на Световното първенство по вдигане на тежести (ВИДЕО)


Велико! Карлос Насар постави нов световен рекорд на Световното първенство по вдигане на тежести (ВИДЕО)
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

5489 0

18-годишният Карлос Насар постави нов световен рекорд в изтласкването в категория до 89 килограма на Световното първенство по вдигане на тежести в Богота, Колумбия!

Българинът се справи с 220 килограма и подобри старото върхово постижение на италианеца Антонио Пицолато от 217 кг, което бе поставено на Европейския шампионат в Тирана, Албания на 2 юни.

Така той си осигури златен медал в движението, но за съжаление не успя да запише двубой, тъй като направи три неуспешни опита в изхвърлянето...

Насар започна неуверено състезанието, вероятно повлиян от големия шок, който го сполетя седмица преди световното първенство след внезапната смърт на треньора му Илиян Илиев.

Тийнейджърът не успя да изхвърли 173 и 174 килограма, а тези тежести се равняваха на световен рекорд за юноши. С това той изпусна сигурен медал в общото класиране, тъй като големият фаворит и лидер по заявени тежести Тао Тян от Китай в последния момент не се появи на подиума и се отказа да участва.

Отпаднал от двубоя, Насар се събра и хвърли всички сили в изтласкването, където още в първия си опит подобри световния рекорд за юноши с 212 килограма. След това той за малко не вдигна 217 килограма, но при третия си опит се справи с 220 килограма. Така той си осигури поне златото в движението и прати в историята световните рекорди в изтласкването за мъже, младежи и юноши!

*Шампион в Богота стана Кейдомар Байения от Венецуела с двубой от 385 килограма (175 и 210), втори е представителят на домакините Браян Родайегас с 381 кг (170 и 211), а трети се нареди китаецът Хуанхуа Лю, също с 381 килограма (166 и 215).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички