Никола Цолов завърши на второ място при дебюта си в "Eurocup-3"


Никола Цолов завърши на второ място при дебюта си в "Eurocup-3"
Снимка: Georgi Todorov / LAP.bg

2063 0

16-годишният български пилот - Никола Цолов, завърши на второ място в първото си състезание в шампионата по автомобилизъм "Eurocup-3".

Той дебютира за GRS в 5-ия кръг от сезона на пистата "Херес" в Испания.

Цолов спечели първата квалификация и днес (23-ти септември) стартира първи, но загуби лидерството при влизането в първия завой, като в първата обиколка дори се смъкна до четвъртото място.

След това обаче, Никола се придвижи на трета позиция, след като водачът в класирането след първите четири кръга - Мейсън, излетя от трасето. В следващите няколко обиколки Цолов преследваше втория Хавиер Сагрера, като испанецът позволи на лидера Франческо Браски да се откъсне напред. Никола беше наказан с 1 секунда допълнително време заради неспазване ограниченията на трасето.

В 15-ата обиколка българинът излезе втори, най-вече благодарение на факта, че Сагрера допусна грешка и се върна в състезанието на третото място. Впоследствие нашето момче се откъсна на над 3 секунди пред Сагрера и до финала се доближи на 2,9 от Браски, който спечели състезанието.

*Никола Цолов взе 21 точки, които го наредиха на 10-о място в общото класиране. Той записа и най-бързата обиколка на пистата. Утре, 24-ти септември, програмата на петия кръг в "Eurocup-3" на "Херес" продължава с още една квалификация и второто състезание!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички