Цолов даде всичко от себе си в Италия, но малшанс му попречи да завърши кампанията с точки


Цолов даде всичко от себе си в Италия, но малшанс му попречи да завърши кампанията с точки
Снимка: Lubomir Asenov / LAP.bg

1065 0

Българският пилот на "ART Grand Prix" във Формула 3 - Никола Цолов, приключи кампанията в шампионата без да запише точки на Гран при на Италия на емблематичната писта "Монца". Състезателят завърши на 13-ата позиция, след като удар с Пол Арон му попречи, за да стигне до по-добро класиране.

Цолов стартира от осмата позиция, тъй като в машината на Оливър Гьоте получи повреда и не стигна до стартовата решетка. Веднага след това Никола влезе в битката за място в топ 6, след първата кола на сигурността излезе 7-и, след като изпревари Барнард, а в 4-я тур записа най-бърза обиколка на "Монца".

В тур номер "14" се стигна до сблъсък между Габриеле Мини и Себастиан Монтоя в един от завоите. Колумбиецът се свлече в зоната за сигурност и маршалите пратиха сейфти кар, за да поведе колоната.

След рестарта се стигна и до малшанса за Цолов. Пол Арон закачи българина отзад при един от шиканите и Никола се срина в решетката, излизайки 20-ти. 

Българинът стартира серия от атаки и бързо си върна изгубените позиции, като финишира 13-ти в последното състезание през сезона във Формула 3.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички