Невиждано от 27 години: Боряна Калейн донесе на България медал от многобоя на Европейското по художествена гимнастика


Невиждано от 27 години: Боряна Калейн донесе на България медал от многобоя на Европейското по художествена гимнастика
Снимка: БФХГ

4750 0

Огромен повод за радост за цялата ни страна донесе младата Боряна Калейн. Тя успя да го стори на провеждащото се в момента Европейско първенство по художествена гимнастика, което се провежда във Варда.

20-годишната грация успя да завърши на второто място и по този начин да спечели сребърен медал в многобоя. Това е нещо невиждано за България от цели 27 години насам (за последно се случи през 1994 година).

22-годишната рускиня Арина Аверина лиши нашето момиче от златото, след като си заслужи първото място. На трета позиция със среброто остана нейната близначка Дина Аверина.

През вчерашния ден Калейн допусна много сериозна грешка - на лента. Именно с това започна и днес младата българка, но този път бе безупречна и си заслужи оценка от 24,500. Представянето ѝ на обръч бе още по-впечатляващо и заслужи оценка от 27,775.

За завършек се появи чрез композиция по музика на песента "Вечеряй, Радо", като за изпълнението си на топка получи оценка от 27,400. Калейн бе последна наред с последен стартов номер. Тя записа 27,950 точки на бухалки, с което завърши невероятното си представяне. Ако бе регистрирала по-малко от 27,125 резултат, то тя нямаше да попадне в топ 3 на крайното класиране.

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Из архива


Какво се случи с Мичу - идолът на Ерлинг Холанд, който покори Висшата лига?

През 2012 г. един испански атакуващ халф като че ли от нищото взриви Висшата лига. С 18-те си гола за скромния...

Реклама

Най-четени новини


виж всички