"Не очаквах да съм толкова бърз" - Петър Мицин зарадва с четвърта европейска титла


"Не очаквах да съм толкова бърз" - Петър Мицин зарадва с четвърта европейска титла
Снимка: Личен архив

1464 0

Българинът Петър Мицин продължава с отличните си изяви в басейна през това лято, като 17-годишният талант триумфира и в дисциплината 400 метра свободен стил на европейското първенство за мъже и жени до 23 години в Дъблин, Република Ирландия.

Отличната форма продължава

След като преди около месец Мицин грабна три титли на Стария континент при юношите, той успешно пренася формата си и на шампионата в по-горната възрастова група в Ирландия. Във финала на 400 метра свободен стил той заслужи златния медал с време 3:46.16 минути, оставайки на малко над две секунди от собствения си световен рекорд, поставен в Белград миналия месец.

"Мисля, че направих наистина добро плуване. Не очаквах да съм толкова бърз, защото в предишните дни не се чувствах толкова добре. Много съм щастлив, че съм първи на Европейското първенство до 23 години", коментира Мицин пред орнагизаторите след състезанието.

Колкото до конкуренцията със сребърния медалист и представител на домакините Даниъл Уайфен, Петър Мицин заяви: "Опитах се да поддържам темпото му и се радвам, че имах шанса да се състезавам срещу него. Много съм щастлив, че нещата се получиха така, както трябваше."

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички