Мицин атакува медалите на Париж 2024: Посочи "хитрината", която допринася, за да е толкова добър


Мицин атакува медалите на Париж 2024: Посочи "хитрината", която допринася, за да е толкова добър
Снимка: Личен архив

6686 0

Българинът Петър Мицин е едва на 17 години, а вече е сред най-добрите плувци не само у нас, но и по света. С безценните наставления на своя треньор Николай Вакареев, Мицин има съвсем постижимата мечта за медал на Олимпийските игри в Париж догодина.

През юли месец Мицин покори европейския връх цели три пъти. Той завоюва три европейски титли при юношите, но дори още по-впечатляващ бе фактът, че постави световен рекорд за юноши. Той дойде в дисциплината 400 метра свободен стил (3:44.31 минути).

В впециално интервю на Мицин и Вакареев пред колегите от Actualno.com става ясно и как младокът, който навършва пълнолетие през август тази година, се подготвя по хитър начин. Самият Пепи признава, че тренира в басейн с минерална вода, която се усеща далеч по-тежко.

По този начин, влизайки в басейна за състезание, той усеща доста по-голяма лекота и се чувства по-бърз. Все пак неговият треньор Николай Вакареев знае къде се корени проблемът за неговия възпитаник.

Според него стартът на плувеца не е толкова добър и трябва да се тренира в тази насока. Все пак посочи обръщането му като оръжие, което му е много полезно.

С въпросния световен рекорд за юноши пък би бил шести на Игрите в Токио. Сега има година на разположение, за да смъкне още времето си и да атакува медалите на Олимпийските игри в Париж. Вижте цялото интервю на Петър Мицин за Actualno.com (ВИДЕО).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички