Назарян и Милов са на полуфиналите на Европейското по борба в Будапеща


Назарян и Милов са на полуфиналите на Европейското по борба в Будапеща
Снимка: БФ Борба, Start-Photo.bg

1555 0

Два наши национали - Едмонд Назарян и Кирил Милов, стигнаха полуфиналите на европейското по борба в Будапеща в класически стил. И двамата ни борци постигнаха две победи до момента.

Назарян, който е №1 в Европа от 2020-а, се наложи на старта в категория до 60 кг над унгареца Ерик Торба, пети на Мондиал 2021, с 8:1. След това на четвъртфиналите се справи и с украинеца Жора Абовян – 3:1. За място на финалите по-късно днес Едмонд ще спори с арменеца Геворг Чарибян, който е пети от световното през 2021-а.

Милов също се представи убедително при 97-килограмовите. На старта световният и европейски вицешампион прегази унгареца Роберт Ерсек с 10:1, а на четвъртфиналите преодоля и Феликс Балдауф. Норвежецът получи контузия по време на срещата и се отказа при 1:2 за нашия борец. Така на полуфиналите Милов ще срещне Владен Козлюк от Украйна.

При 72-килограмовите Дейвид Димитров стартира с успех над Хаавард Йоргенсен (Норвегия) с 3:1, но на четвъртфиналите бе спрян от азера Улби Ганизаде – 5:13. Ако противникът му стигне финал, носителя на златния пояс „Никола Петров“ за 2021-а ще продължи в репешажите за бронза.

От надпреварата отпаднаха Иво Илиев (67) и Росиан Дермански (82).

Полуфиналите започват от 17,45 часа. Финалите са от 19 часа, в които ще има двама наши представители в битка за бронза.

Айк Мнацаканян ще спори с Антонио Каменжасевич (Хърватия) в категория до 77 кг. А Йоан Димитров, след като преодоля репешажите при 87-килограмотие след 3:1 над турчина Башар Метехан, ще спори за отличието с азера Ислам Абасов.

Вижте на кое място са жените ни в отборното класиране в Будапеща.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички